Kolmiapila-Gilwell, mikä se on?

Ko-Gi on kokemuksia ja elämyksiä, mahdollisuus aikuiselle löytää uusia haasteita partiopolkunsa varrelle, oppia sekä yhdessäoloa. Ko-Gi on "once in a life time" tilaisuus kaikenkokeneellekin, sillä Ko-Gi -salaisuuksien ääreen ei pääse kuin tulemalla mukaan kurssille. Sisäisen lintunsa löytäminen, mystiset perinteet ja muut omat jutut paljastetaan vain metsähuivin kaulaansa asettaneille.

 

Yleissivistystä:

Suomalaisen partiojohtajakoulutuksen perusmuodot ovat partiojohtajien peruskurssi ja jatkokurssi. Jatkokoulutus tunnetaan Kolmiapila-Gilwell -kurssina (Ko-Gi), jonka järjestämisestä vastaa Suomen Partiolaisten koulutusryhmä.

Kurssi on kolmiosainen kokonaisuus. Siihen kuuluvat leiri, seminaari sekä toimintaosa eli kehittämis- ja pohdintatehtävät.

Kouluttautujan kannalta kurssi alkaa jo kurssille ilmoittautumisesta ja koulutusohjaajan tapaamisesta. Kurssille ilmoittaudutaan täyttämällä ilmoittautumislomake ja kirjoittamalla vapaamuotoinen kuvaus partiopolusta ja motiiveista lähteä koulutukseen. Jokaiselle kurssilaiselle nimetään oma koulutusohjaaja. Koulutusohjaaja on kurssilaisen rinnalla koko kurssin ajan, mutta ohjaa ja tukee erityisesti toimintaosan suorittamista.

Tarkoitus on, että partiojohtajien jatkokoulutus suoritetaan vuosikurssina siten, että kurssilainen osallistuu saman vuoden leiri- ja seminaariosalle (eli jälkiosalle). Kun koulutuksen kaikki kolme osaa ovat valmiita, kurssitodistus ja tunnukset toimitetaan koulutusohjaajalle, joka luovuttaa ne kouluttautujalle sopivana hetkenä.

Suorittaessaan partiojohtajien jatkokoulutusta partiojohtaja käyttää leirihuivia (metsähuivia). Koulutuksen hyväksyttävästi suoritettuaan partiojohtajalla on oikeus käyttää hopeista kolmiapilaa, Gilwell-huivia, metsämerkkiä (nappulat) ja nahkaista osmonsolmua partioasussaan. Kansainvälisestä perinteestä poiketen Suomessa nahkainen osmonsolmu on jo partiojohtajien peruskurssin tunnus.

 

Alla olevien linkkien kautta voit tulostaa SP:n ohjeita kurssilaisille: